Göra raw food godis på apelsinskal och böcker om att göra godis
Här kommer några utmärkta böcker om godistillverkning – allt från nybörjarnivå till mer avancerad teknik – perfekt för dig som vill bemästra smaker och strukturer:
📘 Rekommenderade böcker
The Sweet Book of Candy Making
En färgstark och lättanvänd guide (bok + digitalbok) för hemmabakaren. Över 50 recept – från toffee och fudge till marshmallows och fruktgodis – med fotoinstruktioner och felsökning. Bra för både nybörjare och vana bakare.
Candy Is Magic
Jami Curls bok är en modern och pedagogisk klassiker. Med fokus på verkliga ingredienser, tydliga instruktioner och vetenskapliga förklaringar. Innehåller allt från hårdkarameller och gelégodis till marshmallows och kola.
Boiled Sweets & Hard Candy
En liten, prisvärd bok (ca 89 kr) med fokus på traditionella karameller – taffy, hårdkarameller och fondant. En fin introduktion till sockerskola hemma!
📚 Flera djupgående favoriter (ej med i produktlistan men rekommenderas varmt)
-
“Chocolates and Confections” av Peter Greweling – starkt rekommenderad av konnässörer, för dig som vill förstå teknisk kemi bakom choklad och konfektyr
-
“Who Wants Candy?” av Jane Sharrock – älskad av hemmabagare, enkel, tydlig och full av nybörjartips amazon.com
-
“The Liddabit Sweets Candy Cookbook” – inspirerande och lekfull, med amerikansk small-batch-karaktär

4.8

5.0

1.0
🧭 Vilken passar dig bäst?
Bok | Nivå | Fokus |
---|---|---|
The Sweet Book… | Nybörjare–medel | Bred variation, foto, steg-för-steg |
Candy Is Magic | Nybörjare–medel | Tydlig vetenskap och struktur |
Boiled Sweets… | Nybörjare | Klassisk karameltillverkning |
Vill du att jag hjälper dig med receptsökning, tekniktips eller guidning i val av utrustning (t.ex. termometer, pastillmaskin) – bara säg till! 🥄🍭