Böcker

Göra raw food godis på apelsinskal

Göra raw food godis på apelsinskal och böcker om att göra godis

Här kommer några utmärkta böcker om godistillverkning – allt från nybörjarnivå till mer avancerad teknik – perfekt för dig som vill bemästra smaker och strukturer:


📘 Rekommenderade böcker

The Sweet Book of Candy Making

En färgstark och lättanvänd guide (bok + digitalbok) för hemmabakaren. Över 50 recept – från toffee och fudge till marshmallows och fruktgodis – med fotoinstruktioner och felsökning. Bra för både nybörjare och vana bakare.

Candy Is Magic

Jami Curls bok är en modern och pedagogisk klassiker. Med fokus på verkliga ingredienser, tydliga instruktioner och vetenskapliga förklaringar. Innehåller allt från hårdkarameller och gelégodis till marshmallows och kola.

Boiled Sweets & Hard Candy

En liten, prisvärd bok (ca 89 kr) med fokus på traditionella karameller – taffy, hårdkarameller och fondant. En fin introduktion till sockerskola hemma!


📚 Flera djupgående favoriter (ej med i produktlistan men rekommenderas varmt)

  • “Chocolates and Confections” av Peter Greweling – starkt rekommenderad av konnässörer, för dig som vill förstå teknisk kemi bakom choklad och konfektyr

  • “Who Wants Candy?” av Jane Sharrock – älskad av hemmabagare, enkel, tydlig och full av nybörjartips amazon.com

  • “The Liddabit Sweets Candy Cookbook” – inspirerande och lekfull, med amerikansk small-batch-karaktär


The Sweet Book of Candy Making

Allround godistillverkning
The Sweet Book of Candy Making
339.0 kr
Akademibokhandeln + andra

4.8

Candy Is Magic

Vetenskapligt & modernt
Candy Is Magic
415.0 kr
Adlibris + andra

5.0

Boiled Sweets & Hard Candy

Traditionella karameller
Boiled Sweets & Hard Candy
89.0 kr
Akademibokhandeln + andra

1.0

Fråga om detta
ChatGPT väljer produkter utan yttre påverkan. Läs mer

🧭 Vilken passar dig bäst?

Bok Nivå Fokus
The Sweet Book… Nybörjare–medel Bred variation, foto, steg-för-steg
Candy Is Magic Nybörjare–medel Tydlig vetenskap och struktur
Boiled Sweets… Nybörjare Klassisk karameltillverkning

Vill du att jag hjälper dig med receptsökning, tekniktips eller guidning i val av utrustning (t.ex. termometer, pastillmaskin) – bara säg till! 🥄🍭

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *