Göra raw food godis på apelsinskal!
Frukt Raw food godis

Göra raw food godis på apelsinskal!

Raw food är en populär kosthållning som fokuserar på att äta mat i dess mest naturliga form, utan bearbetning eller upphettning.

Göra raw food godis på apelsinskal!
Göra raw food godis på apelsinskal!

En av de mest förtjusande delarna av att äta raw food är att man kan njuta av sötsaker utan att behöva använda raffinerat socker eller andra ohälsosamma ingredienser. Ett populärt sätt att tillaga raw food-godis är att använda apelsinskal som bas för olika läckra godsaker.

Apelsinskal är inte bara fullproppat med C-vitamin och antioxidanter, det har även en härlig smak och textur som gör det till en perfekt ingrediens för att skapa raw food-godis. Att göra raw food-godis på apelsinskal är en enkel process som kräver minimala ingredienser och lite tid. Här är en grundläggande recept på apelsinskalsgodis för dig att prova på hemma:

Ingredienser:

  • 3 apelsiner
  • 1 kopp dadlar
  • 1 kopp mandel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • En nypa havssalt
  • Valfri topping som kokosflingor eller hackade nötter

Instruktioner:

  1. Skala apelsinerna och separera skalet från köttet. Se till att skala dem i långa remsor så att de blir enklare att arbeta med.
  2. Lägg apelsinskalen i en matberedare tillsammans med dadlar, mandlar, vaniljpulver och havssalt. Mixa blandningen tills den är jämn och klibbig.
  3. Forma blandningen till små bollar eller plattor och rulla dem i valfri topping för extra smak och textur.
  4. Låt godisarna stelna i kylen i ungefär en timme innan du njuter av dem.

Det är så enkelt och snabbt att skapa dessa läckra raw food-godisar på apelsinskal. Du kan också experimentera med olika smaker genom att tillsätta andra frukter, nötter eller frön till blandningen. Dessa godisar är inte bara nyttiga och näringsrika, de är också ett fantastiskt alternativ till traditionella sötsaker som ofta är fulla av socker och konstgjorda ingredienser.

Att göra raw food-godis på apelsinskal är ett roligt och kreativt sätt att njuta av sötsaker på ett hälsosamt sätt. Ge det ett försök och upptäck hur lätt det är att skapa underbara raw food-läckerheter som hela familjen kommer att älska!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *