Duka upp raw food kokosbollar snyggt när du får besök.
Efterrätter Uncategorized

Duka upp med rawfood när du har hjälp

Att duka upp med rawfood när man har läxhjälp är inte bara ett trevligt sätt att imponera på sina gäster. Det kan också vara ett hälsosamt och läckert alternativ till traditionell mat. Rawfood är en kosthållning som innebär att man konsumerar livsmedel som inte har utsatts för upphettning över 42 grader Celsius. Det sägs bevara fler av de näringsämnen som finns naturligt i maten.

Duka upp raw food kokosbollar snyggt när du får besök.
Duka upp raw food kokosbollar snyggt när du får besök.

En färgglad tallrik med rawfood ser trevligt ut när man har läxhjälp

När man dukar upp med rawfood är det viktigt att tänka på färg, variation och presentation. En färgglad tallrik med olika sorters frukt och grönsaker blir både aptitretande och estetiskt tilltalande. Kombinera gärna olika texturer som krispiga grönsaker, lena avokadoskivor och mjuka bär. Det är precis som när man ska köpa tårlock i sockerpasta.

En vanlig fruktbricka kan innehålla saker som morotsstavar, gurkskivor, paprikabitar, blomkålsbuketter, tomatskivor, selleristjälkar och avokado båtar. För att få en extra touch kan man lägga till olika sorters dips och såser som guacamole, salsa eller hummus. Vill man också tillföra proteiner kan man exempelvis servera nötter och frön på brickan.

För att göra det hela ännu roligare och mer interaktivt kan man ha en DIY-wrap-station. På detta sätt kan ens gäster kombinera olika sorters grönsaker och toppings för att skapa sina egna rullar. Det kan vara allt från salladsblad och kålblad till noriblad (sådana man använder för att göra sushi) och stora sallatsblad. Till detta kan man ha olika sorters fyllningar som exempelvis tunt skivad morot, avokado, korianderblad, salladslök och ingefära. Såsen kan vara en teriyaki baserad eller någon annan lämplig rawfood dressing.

 

En lektion i rawfood

För att göra det extra roligt och lärorikt kan man även inkludera sina gäster i tillagningsprocessen. Man skulle kunna ha en kort lektion om rawfood och dess hälsofördelar. Man kan även visa hur man enkelt kan göra egna rawfood-desserter som till exempel energibollar eller rawfood-chokladfudge. Det kan vara inspirerande och öppna upp för diskussion om hälsosam kost och hur man kan göra små förändringar i sin vardag för att må bättre.

Det är viktigt att komma ihåg att rawfood inte bara handlar om grönsaker och frukt utan även om “levande” mat. Det innebär till exempel att man kan använda groddar och fermenterade livsmedel som kimchi eller surkål för att tillföra ytterligare smaker och variationer.

Att duka upp med rawfood när man har läxhjälp online  är en kul och annorlunda idé som kan göra läxhjälpen till en roligare och mer intressant upplevelse. Om man har barnvakt är detta också roligt att göra tillsammans. Det ger möjlighet att testa något nytt och samtidigt få i sig mycket näring och energi för att orka hjälpa till med läxor och studier. Så varför inte pröva på att duka upp med rawfood nästa gång du har läxhjälp?

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *