Hur nyttigt ät det med kiwi?
Frukt

Hur nyttigt ät det med kiwi?

Kiwi är en frukt som är känd för sitt söta och syrliga smak samt dess starka gröna färg.

Hur nyttigt ät det med kiwi?
Hur nyttigt ät det med kiwi?

Men inte bara är kiwi en fröjd för smaklökarna, den är också otroligt nyttig och full av viktiga näringsämnen. Kiwi innehåller bland annat massor av C-vitamin, kostfiber och antioxidanter som är bra för immunförsvaret, hjärtat och för att bekämpa fria radikaler som kan skada kroppen.

Att inkludera kiwi i sin kost kan vara ett utmärkt sätt att få i sig mer vitaminer och mineraler, och det finns många olika sätt att använda denna läckra frukt i matlagning. En populär metod är att inkludera kiwi i sallader och det finns många raw food-recept som utnyttjar kiwis unika smak och näringsfördelar.

En enkel raw food-sallad kan till exempel bestå av kiwi, spenat, avokado och pumpafrön. Skär kiwin i bitar och blanda den med de övriga ingredienserna, tillsätt lite olivolja och en nypa havssalt för extra smak. Denna sallad är full av nyttiga fetter, fibrer och antioxidanter och passar perfekt som en lätt lunch eller som ett tillbehör till en större måltid.

En annan god raw food-sallad med kiwi kan vara en som innehåller kiwi, rädisor, babyspenat och cashewnötter. Kombinationen av de olika smakerna och texturerna gör denna sallad till en smakrik måltid som är enkel att göra och som passar perfekt för de som vill äta hälsosamt och näringsrikt.

Sammanfattningsvis är kiwi en otroligt nyttig frukt som kan bidra till att öka intaget av viktiga vitaminer och mineraler. Genom att inkludera kiwi i sallader och andra råa maträtter kan man dra nytta av dess unika smak och näringsämnen på ett enkelt och gott sätt. Så varför inte prova att laga en raw food-sallad med kiwi nästa gång du är sugen på något lätt och hälsosamt att äta?

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *