Ekologisk kokosolja tillhör verkligen raw food olja
Raw food oljor

Ekologisk kokosolja tillhör verkligen raw food olja

Ekologisk kokosolja är en populär olja som ofta används inom raw food-kost.

Ekologisk kokosolja tillhör verkligen raw food olja
Ekologisk kokosolja tillhör verkligen raw food olja

Raw food-kost innebär att man äter mat som inte har upphettats över en viss temperatur, vanligtvis 42-48 grader Celsius. Målet är att bevara näringsämnena och enzymerna i maten så att kroppen kan ta upp dem på bästa sätt. Ekologisk kokosolja är en perfekt olja för raw food-kost eftersom den är naturlig, ofta kallpressad och inte har behandlats med kemikalier.

Kokosolja är en olja som härstammar från kokosnötter och det finns många hälsofördelar med att använda den. Den innehåller en stor mängd mättade fettsyror, speciellt medellånga så kallade MCT-fetter (medium chain triglycerides), som är lätta för kroppen att förbränna och inte lagras som fett. MCT-fetter har även visat sig kunna öka ämnesomsättningen och minska aptiten vilket kan vara fördelaktigt för den som vill gå ner i vikt.

Ekologisk kokosolja är även rik på laurinsyra, en fettsyra som har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Det gör att kokosoljan kan hjälpa till att stärka immunförsvaret och bekämpa bakterier och virus i kroppen.

En annan viktig fördel med ekologisk kokosolja är att den är en bra källa till snabba energikällor för kroppen. MCT-fetter absorberas snabbt och används som energi av kroppen vilket gör att man får en snabb energikick efter att ha ätit kokosolja. Det kan vara mycket användbart för idrottare eller personer som behöver extra energi under dagen.

Sammantaget är ekologisk kokosolja en utmärkt olja att inkludera i sin raw food-kost. Den är naturlig, hälsosam och har många hälsofördelar som passar väl in i en balanserad kosthållning. Att välja ekologisk kokosolja innebär också att man undviker att få i sig kemikalier och andra tillsatser som kan finnas i konventionella oljeprodukter. Så nästa gång du lagar din raw food-rätt, var noga med att använda ekologisk kokosolja för att få ut det bästa av din kosthållning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *