Rawfood med fiskbilen
Fisk & kött

Rawfood med fiskbilen

Hej alla matentusiaster!

Rawfood med fiskbilen
Rawfood med fiskbilen

Att göra raw food av fisk innebär vanligtvis att förbereda råa fiskrätter som är säkra och välsmakade.

Här är några vanliga sätt att tillaga raw food med fisk

Här ser du torskrygg som också är rawfood.

 • Sushi och Sashimi:
  • Sushi och sashimi är japanska rätter som görs med rå fisk (sashimi) eller rå fisk kombinerad med sushiris (sushi). För att göra sushi, skär fiskfiléer i tunna skivor och lägg dem på ett klibbigt sushiris. För sashimi skär fiskfiléer i tunna skivor och serverar dem ofta med sojasås, ingefära och wasabi.
 • Ceviche:
  • Ceviche är en sydamerikansk rätt där rå fisk eller skaldjur marinerat i citron juice vanligtvis lime eller citron. Citronjuicen kokar fiskens protein och ger den en fastare textur och en fräsch smak. Lägg till hackad lök, chili, koriander och andra kryddor efter smak.
 • Gravad lax:
  • Gravad lax är en skandinavisk rätt där laxfiléer marinerade med en blandning av socker, salt och dill. Laxen läggs sedan i kylskåpet i flera dagar för att marineras process ska fortgå. Den resulterande laxen har en mjuk konsistens och en mild kryddig smak.
 • Poke Bowl:
  • En poke bowl är en hawaiisk rätt som består av rå fisk, vanligtvis tonfisk eller lax, tärnad och marinerad med sojasås, sesamolja och andra kryddor. Servera den marinerade fisken på en bädd av ris eller sallad och toppa med grönsaker, frukt och andra tillbehör.
 • Tartar:
  • Fisktartar är en elegant rätt där man finhackar rå fisk och blandar med kryddor som lök, kapris, dijonsenap och färska örter. Servera fisken med krispiga bröd eller krutonger för att kontrastera den mjuka texturen.

När du tillagar rå fisk är det viktigt att använda färsk fisk av hög kvalitet och se till att den blir hanterad och förvarad på ett säkert sätt för att undvika livsmedel förgiftning. Det är också viktigt att göra samma hantering när det gäller. Man rekommenderar också att endast använd fisk som är lämplig för rå konsumtion såsom färsk lax, tonfisk, havsabborre eller hälleflundra.

Jag vill även dela med mig av mitt senaste upptäckt som verkligen har revolutionerat min vardagsmatlagning Fiskbilen särskilt Miljöfiskbilen!

Med småbarn i hemmet är varje minut värdefull och här har Fiskbilen varit en riktig livräddare. Miljöfiskbilen levererar färska fiskprodukter direkt till min dörr vilket sparar både tid och energi. Det är en bekväm och stressfri lösning som gör det enkelt att äta hälsosamt.

Dessutom är sortimentet från Miljöfiskbilen så mångsidigt. Oavsett om jag är sugen på en snabb fiskmiddag eller vill experimentera med sushi hemma erbjuder de alltid de perfekta ingredienserna. Det har aldrig varit enklare att göra måltiderna speciella och samtidigt hålla det enkelt.

Miljöfiskbilen har också förvandlat mitt kök till en plats där hälsosam och barnvänlig mat är enkel att fixa. Snabba laxnuggets eller smakrika fisktacos barnen älskar det och det är enkelt för mig.

När jag känner för att prova nya recept är Miljöfiskbilens receptbank min tillflyktsort. Full av inspirerande och nya smaker gör den matlagningen roligare och mer spännande och det utan extra tid eller ansträngning från min sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *