Raw food deg på vanlig vetemjöl!
Baka med spannmål raw food

Raw food deg på vanlig vetemjöl!

Raw food eller raw food-kost har blivit allt populärare de senaste åren.

Raw food deg på vanlig vetemjöl!
Raw food deg på vanlig vetemjöl!

Det innebär att man äter mat som inte har upphettats över en viss temperatur, vanligtvis 42 grader Celsius. Många tror att detta bevarar en större del av matens näringsämnen och enzymer, och att det kan ge bättre hälsa och välmående. En vanlig ingrediens i raw food-rätter är raw food deg som oftast görs på nötter eller frön.

Men vad händer om man vill göra en raw food deg med vanligt vetemjöl? Är det möjligt att skapa en raw food-rätter med en traditionell ingrediens som vanligt mjöl?

Enligt vissa raw food-entusiaster går det att göra en raw food deg på vanligt vetemjöl, men med vissa förändringar. Man måste till exempel mala vetemjölet själv från hela vetekärnor för att bevara näringsämnena, eftersom de flesta köpta vetemjöl har upphettats vid bearbetningen. Man kan också använda sig av så kallade levain en sur deg för att göra degen mer näringsrik och lättare att smälta för kroppen.

Enligt vissa kritiker går det dock inte att skapa en genuin raw food-deg med vanligt vetemjöl, eftersom det har upphettats vid bearbetningen och därmed förlorat en del av sina näringsämnen. De menar att ett koncept som raw food inte kan inkludera bearbetade ingredienser som vetemjöl, utan att det går emot själva tanken med raw food.

Det är viktigt att komma ihåg att raw food inte är en absolut sanning eller en strikt regelbok, utan snarare en riktning eller filosofi. Det är upp till var och en att tolka och anpassa sina matval efter sina egna behov och övertygelser. Om man vill experimentera med att göra en raw food deg med vanligt vetemjöl kan det vara bra att prova sig fram och se vilka resultat man får.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är möjligt att göra en raw food deg med vanligt vetemjöl, men det kräver vissa förändringar och anpassningar för att få en så näringsrik och hälsosam deg som möjligt. Det viktigaste är att lyssna på sin kropp och göra sina matval med omsorg och medvetenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *